Yeni Bir Yıl, Yepyeni Kararlar, Hedefler, İstekler…

Tüm dünya 2018’e girmenin heyecanını yaşıyor son günlerde. 2017’nin bitmesine son birkaç gün kala bu yılın nasıl geçtiğini düşündünüz mü?

İnsanlar her zaman hayatlarında aynı döngüyü kurarlar. Sıkıntı ya da zorluk yaşarlar, “onu yapmayacağım, buna son vereceğim, bunu düzelteceğim” kararları alırlar. Bununla ilgili duygu ve düşüncelerinin yol açtığı davranışları değerlendirmezler. Zamanı ve yeri gelince tekrar aynı problemi yaşarlar ve yine aynı kararları alırlar.

Hadi biraz geriye gidelim 2017 yılına girerken aldığın kararlara…

Neler değişti hayatında ya da hayatında bir şeyleri değiştirmek için sen ne kadar emek harcadın? Kaç kişiye kendine vermediğin o değeri verdin? Kaç kez canın yandığı halde sorunları konuşmayıp görmezden geldin? Yaşadığın olaylarla ilgili ne hissediyorum, ne düşünüyorum, kendimle ilgili ve nasıl davranıyorum sorgulamasını kaç kez yaptın? Olaylara bakış açın o öyledir, bu böyledir demek yerine kendi üzerinden sorgulamayı yapmayı kaç kez denedin? Yapmak istemediğin halde yapmak zorunda hissettiğin için istemediğin neler yaptın?
O ne der, bu ne der, elalem konuşur mu diye kaç hayalini erteledin? Peki ya bağımlılıkların… bu son sigaram, son kadehim, son oyunum, son elim, son uyuşturucum lafını kaç kez kullandın, son oldu mu?
Onu bunu düşünerek kendini kaç gün strese soktun? “Yememe, içmeme dikkat edeceğim daha sağlıklı besleneceğim” cümlesini kaç defa kurdun? Duygusal ilişkilerindeki değersizlik hissini, ilgi sevgi eksikliğini kapatmak için kontrolsüzce “mutlu olmak” adına yemek yiyip sonrasında kaç kez pişman oldun?
Statü kazanmak ya da topluluğa dahil olmak adına istemediğin şeyleri kaç defa yapmak zorunda kaldın?
Sevdiğin ve seni seven insanlar her zaman yanında düşüncesiyle onlara acımasızca davranırken; kaybetme korkunun olduklarına yüksek tolerans gösteriyor olman ya da kaybetmemek adına her seferinde kendi gururundan, onurundan ödün vermen…

Tüm bu sorgulamaları yapmak ne kadar yorucu değil mi?

Tüm bunları okurken kalbindeki üzüntüyü senin kadar ben de hissediyorum ve seni anlıyorum.
Hayat her yeni doğan günle yeniden start tuşuna basıyor. O yüzden yarının yeni bir gün olacağını ve bugün gibi olmayacağını unutma!

2018 için;
*Yeni kararlar listesi yap. Bu kararlar uzun, orta, kısa vadeli hedefler olsun.
*Okumak istediğin dergi ve kitapları istiflemek için değil, gerçekten okumak için al.
*Yeni yerler, lezzetler, hayatlar keşfet.
*İnsanlara iyilik yap. Unutma! iyilik karşılık beklemeden yapılır. Hakediyorsan zaten iyilik seni bulacak.
*Yeni insanlar tanı, onların hayatlarına dokun.
*Bilgiye açık ol, yeni bilgiler edin, bilmiyorsan sus ya da “bilmiyorum “deme erdemini göster. Lao-Tzu’nun dediği gibi “Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır.”

Herkesin 2018 dilekleri ayrı ayrı çok güzel umarım hepimizin tüm dilekleri gerçek olur.
son söz
“Hayat en güzel hediye” kıymetini bilin.
İyi Seneler</p>
                                    </div>
                                </div>
                            </div>


                        </div>
                    </div>

                    <div class=